Om Dubbad.se

Dubbad är en svensk webbplats som fokuserar på svenska dubbningar av filmer och serier.

Älskar du också gamla klassiska Disneyfilmer? Vill du ha full koll på vilka som gör rösterna i nya filmer som kommer ut? Här samla vi allt på ett enda ställe. 🥳

Svenska dubbningar

De flesta av oss såg på dubbade filmer när vi växte upp och tänkte kanske inte så mycket mer på det — man tog dem lite för givet och insåg inte hur hög kvalitet det är på svenska dubbningar av filmer och serier.

Det är först när man växer upp och inser att originalrösterna i animerade filmer i många fall är sämre än de svenska varianterna, både vad gäller dialogen (inlevelsen) och sången.

Bättre än originalen

För min egen del hände detta när jag fick mitt första barn och återigen började se på de svenskdubbade varianterna — de var så himla mycket bättre. Men vilka är det som spelar in rösterna, och vilka skådespelare är återkommande i svenska dubbningar av Disneyfilmer eller andra animerade filmer?

Då sattes det första spadtaget till Dubbad.se, sidan du besöker nu. En sida som helt fokuserar på svenska dubbningar av filmer och serier, komplett med skådespelare, dubbningsstudio, poster, originalröster, regissör, kompositör, och så vidare.

Hoppas du trivs!

Har du hittat något som inte stämmer? Hör gärna av dig isåfall!

Populära filmer

Svenska röster i Sammys äventyr - Den hemliga vägen (2010)
2010

Sammys äventyr - Den hemliga vägen

Svenska röster i Sammys äventyr - Den hemliga vägen (2010)